Організація харчування у ліцеї "Львівський" ЛМР

/Files/images/kartinki/харчування.jpg

Норми харчування та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку затверджені постановою КМУ від 24.03.2021 №305 на заміну нормам харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою КМУ від 22.11.2004 №1591.

Постанова КМУ від 24.03.2021 р. № 305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку"

«Послуги з організації шкільного харчування» ДК 021:2015 55510000-8 Послуги їдалень Номенклатура: 55511000-5 Послуги їдалень та інших кафе закритого типу


Наказ УО про організацію харчування у 2023 році

Вимоги до технологічного процесу випуску продукції. Ліцей "Львівський" Львівської міської ради

Технологічні карти приготування страв. Ліцей "Львівський" Львівської міської ради

Тижневе меню їдальні ліцею "Львівський" Львівської міської ради

Примірне меню їдальні ліцею "Львівський" Львівської міської ради

Результати опитування щодо якості харчування:

2023 рік

2022 рік

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.

Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:

  • забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;
  • задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;
  • дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.

/Files/images/prokti/1bfd394a-e047-4d9b-8b03-a0f5a0cf46f5.jpg /Files/images/prokti/f64cc1d9-4eca-4e82-8454-bc590c4c7a19.jpg

Структура харчування

Структуру харчування в школах передбачено з урахуванням: рекомендацій ВООЗ щодо принципів здорового харчування фізіологічних потреб дітей в основних харчових речовинах та енергії.

Зміни прийняті, щоб:

  • урегулювати організацію харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування;
  • привести енергетичну цінність раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії
Кiлькiсть переглядiв: 482